Образ князя Святослава в романі-есе "Мислене дерево" В. Шевчука та сонетах М. Зерова - Башманівський, В. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розкриваються особливості побудови образу князя Святослава у творах В.Шевчука та М.Зерова.