Алегоричний дискус повісті "Привид мертвого дому" Валерія Шевчука - Білоус, П. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті автор доводить, що "Привид мертвого дому" Валерія Шевчука – твір, який за своєю філософією, поетикою і стилем цілком відповідає канонам похмуро-нервового екзистенціалізму, а за драматичною, трагічною напругою сягає езотеричних глибин людського буття.