Валерій Шевчук: художній спосіб освоєння феномену Григорія Сковороди - Лук'яненко, Д. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті подано аналіз варіації художнього способу освоєння феномену Григорія Сковороди на матеріалі творів В.О. Шевчука – повістей „Камінна луна”, „У череві апокаліптичного звіра” та п’єси „Сад”. The article deals with Valery Shevchuk’s way of varieties of the commentaries as out-of-text interpretation of Baroque remembrance of Chronicle of Samiylo Velitchko.