Погляди Валерія Шевчука на історію розвитку української культури - Масловська, М. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
В статті розглядається питання культурного розвитку української нації, фактори її руйнації та рекомендації збереження тисячолітньої культури українського народу. В статье рассматриваются вопросы культурного развития украинской нации, факторы ее разрушающие, а также даются рекомендации по сохранению тысячелетней культуры украинского народа. The article deals with the questions of the cultural development of the Ukrainian nation, the factors of its destruction and recommendations connected with the preservation of millennial culture of the Ukrainian people.