Приятелі із "Гніздов'я Бориса Тена" - Чайковська, В. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті на основі спогадів та листів Валерія Шевчука та Євгена Концевича описується багаторічна дружба двох письменників, розкривається суголосність їх естетичних принципів як фундаторів Житомирської школи прози. В статье на основании воспоминаний и писем Валерия Шевчука и Евгена Концевича описывается многолетняя дружба двух писателей, расскрывается созвучие их эстетических принципов как основателей Житомирской школы прозы. Dwelling on the reminiscenes and letters of Valery Shevchuk and Eugen Kontsevich as the founders of Zhytomyr School of Prose, we make an attempt to describe their close friendship through the consonance of their easthetic principles.