Філософсько-освітній концепт В. Шевчука щодо вивчення в школі "Енеїди" І. Котляревського в системі літератури українського бароко - Яценко, Т. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті висвітлено та узагальнено філософсько-освітні погляди В Шевчука щодо доцільності шкільного вивчення «Енеїди» І. Котляревського в контексті літератури бароко.