Баба-повитуха у ранньомодерному суспільстві (за даними статистичних джерел та етнографічних досліджень) - Сердюк, І. (Краєзнавство, 2009)
На основі історико-демографічного аналізу даних Румянцевського опису міста Стародуба та етнографічних матеріалів вивчається місце і роль повитух у ранньомодерному соціумі, їх чисельність, вік, заняття, прибутки. Співставляється інформація статистичного джерела і етнографічних досліджень. На основании историко-демографического анализа данных Румянцевской описи города Стародуба и этнографических материалов изучается место и роль повитух в раннемодерном социуме, их численность, возраст, занятия, зароботки. Сопоставляется информация статистического источника и этнографических иследований. The place and role of midwives in the early-modern society, their quantity, age, incomes and work are studied using Starodub’s description and ethnographical sources. The information of the statistic sources and ethnographical investigations are confronted.