“Історіограф Чернігівської губернії” (О. І. Ханенко) - Рахно, О. (Краєзнавство, 2009)
Стаття присвячена аналізу життєвого шляху, громадської та наукової діяльності голови Чернігівської губернської земської управи у 1870–1874 рр. О. І. Ханенка. Визначено основні віхи біографії, схарактеризовано його роботу у губернському земстві, громадських та наукових інституціях у другій половині ХІХ ст. Cтатья посвящена анализу жизненного пути, общественной и научной деятельности председателя Черниговской губернской земской управы в 1870–1874 гг. А. И. Ханенко. Определены основные этапы жизненного пути, дана характеристика его работы в губернском земстве, общественных и научных институциях во второй половине ХIХ в. The article is devoted to the analysis of O. I. Khanenko’s life, scientific and social activity. Oleksandr Khanenko was a zemstvo-councilor and the chief of Chernihiv province zemstvo executive committee in 1870–1874. The main milestones of his life and activities as a member of Chernihiv province zemstvo, scientific and public institutions of the second half of 19th century have been defined.