Усна історія як джерело у вивченні геноциду українського народу голодом 1932–1933 років - Веселова, О. (Краєзнавство, 2009)
У статті на основі документів архівів та документів усної історії — свідчень людей, які пережили геноцид голодом 1932–1933 років в Україні і вижили, та очевидців порівняльним методом показана адекватність змісту документів усної історії і архівних. Це підтверджує цінність свідчень як вартісних історичних джерел. В статье на основании документов архивов и документов устной истории — свидетельств людей, которые пережили геноцид голодом 1932–1933 годов в Украине и выжили, и очевидцев сравнительным методом показана адекватность содержания документов устной истории и архивов. Это подтверждает ценность свидетельств как важных исторических источников. In article on the basis documents from archives and documents of oral history — testimonies of people which have gone through genocide by means of famine of 1932–33 years in Ukraine and have survived and eyewitnesses by a comparison method adequacy documents of oral history and documents from archives have been demonstrated. It confirming the great value of the testimonies as historical sources.