Канівське та Черкаське староства в описі малознаної люстрації 1631–1633 років - Мицик, Ю. (Краєзнавство, 2009)
У статті пропонується публікація частини незнаного опису Канівського і Черкаського староств 1631–1633 років. У ньому міститься ряд важливих даних з історії міст та сіл Наддніпрянської України. В статье предлагается публикация части неизвестной описи Каневского і Черкасс кого староств 1631–1633 годов. В ней содержится ряд важных данных из истории городов и сел Надднепрянской Украины. The authors publish a fragment of previously unknown inventory of the starostvo of Kaniv and the starostvo of Cherkasy, conducted in 1631–1633. The inventory contains important data concerning history of towns and villages in central Ukraine.