Основні фактори активізації краєзнавчого руху на Правобережній Україні в 20-ті роки ХХ ст. - Прокопчук, В. (Краєзнавство, 2009)
У статті розкриваються передумови активного розвитку краєзнавства на Правобережній Україні в 20-ті роки ХХ ст. в умовах становлення радянської влади. В статье раскрываются предпосылки активного развития краеведения на Правобережной Украине в 20-е годы ХХ в. в условиях становления советской власти. The article reveals premises of active development of study of local lore in Right-bank Ukraine in the 20s of the XXth century under conditions of settling of the Soviet power.