Із листування Олександра і Осипа Барвінських (1869 рік) (Спадщина. Літературне джерелознавство. Текстологія, 2007)
Брати Олександр і Осип Барвінські свого часу були активними діячами українського громадського руху Галичини. У публікації листування братів за 1869 рік відображені їхні тогочасні зацікавлення, взаємини з багатьма діячами політики, освіти, культури, обговорювалися питання роботи ряду громадських організацій («Громади», «Просвіти»), видання журналу «Правда» та ін. Oleksandr and Osyp Barvinsky brothers were active figures of ukrainian public movement of their time. The published correspondence of brothers from 1869 shows their interests, relations with many persons of politics, education, culture. A range of questions concerning work of some public organizations («Hromada», «Prosvita»), editing periodical «Pravda» etc. were discussed in letters. Братья Александр и Осип Барвинские в свое время были активными деятелями украинского общественого движения Галичины. В публикации переписки братьев за 1869 год отразились их интересы, взаимосвязи со многими деятелями политики, просвещения, культуры, обсуждались вопросы работы ряда общественных организаций («Громада». «Просвита»), издания журнала «Правда» и др.