Листи Михайла Комарова до Євгена Чикаленка (Спадщина. Літературне джерелознавство. Текстологія, 2007)
Вперше публікується частина кореспонденції відомого українця з Одеси, бібліографа і громадського діяча кінця ХІХ - початку ХХ ст. М. Комарова до видавця і мецената Є. Чикаленка. Листи відображають заходи українців з відродження видавництва рідної літератури, частково театральне життя в Україні, працю М. Комарова над покажчиком «Українська драматургія», антологією віршів на пошану Т. Шевченка, його співпрацю з українською щоденною газетою «Рада». Впервые публикуется корреспонденция известного украинца из Одессы, библиографа и общественного деятеля конца ХІХ - начала ХХ ст. М. Комарова к издателю и меценату Е. Чикаленко. Письма отображают усилия украинцев по возрождению издания родной литературы, частично театральную жизнь Украины, работу М. Комарова над указателем «Украинская драматургия», антологией стихотворений памяти Т. Шевченко, его сотрудничество с ежедневной украинской газетой «Рада». The correspondence of the famous Ukrainian public and cultural figure M. Komarov to publisher and benefactor Y.Chykalenko is published for the first time. The letters reflect actions of the Ukrainians for the revival of native literature publishing, partly reflected Ukrainian theatre life, Komarovs work on «Ukrainian dramatic art» reference, on collected poetry in honour of T.G. Shevchenko, his collaboration with Ukrainian daily newspaper «Rada».