Овідіопольський повіт Трансністрії (1941-1944 pp.): етнічний склад за матеріалами Державного архіву Одеської області - Моторна, І. (Краєзнавство, 2010)
У статті на основі архівних джерел досліджено етнокультурний стан в Овідіопольському повіті в період румунської окупації. Подаються дані про чисельність та склад населення, розвиток освіти на окупованій території. В статье на основе архивных источников исследуется этнокультурное положение в Овидиопольском уезде в период румынской оккупации. Показывается национальный состав и количество населения, развитие образования на оккупированных территориях. The article based on archival research sources ethnocultural situation Ovidiopol’s’ka county between Romanian occupation. Served data on the number and composition of population, development of education in the occupied territory.