Український комітет краєзнавства: історія становлення й наслідки діяльності - Тронько, П.; Прокопчук, В. (Краєзнавство, 2010)
У зв’язку з 85-річчям Українського комітету краєзнавства в статті розглядається низка питань, пов’язаних з передумовами його становлення і розвитку, здійсненням організаційно-методичних заходів, і на прикладі Правобережної України — їх вплив на розвиток краєзнавчого руху другої половини 20 — початку 30-х рр. ХХ ст. В связи с 85-летием Украинского комитета краеведения в статье рассматривается ряд вопросов, связанных с его основанием и развитием, осуществлением организационно-методических мероприятий, и на примере Правобережной Украины — их влияние на развитие краеведческого движения второй половины 20 — начала 30-х годов ХХ ст. In relation to the 85th annivesary of The Ukrainian Committee of Local Lore Study the article covers a range of questions connected with pre-conditions of its formation, development, fulfilment of organization-methodical measures, and illustated by the example of the Right-Bank Ukraine — their influence into the development of the local lore study movement of late-20s early 30s of the XX century.