Діяльність Никифора Гірняка в Коші (Кадрі) Українських Січових Стрільців - Уніят, В. (Краєзнавство, 2010)
Розглянуто різнопланову військову, громадсько-просвітню та культурну діяльність Никифора Гірняка, висвітлено її вплив на вишкіл Українських Січових Стрільців і формування національної свідомості населення Галичини. Рассмотрено разноплановую военную, общественно-просветительную и культурную деятельность Никифора Гирняка, освещено ее влияние на учения Украинских Сечовых Стрельцов и формирование национального сознания населения Галичини. It was examined military, public-education and culture activity of N. Hirnyak, it was shown the influence of this activity on the training of the USS and formation galictsian’s national consciousness.