Світова практика державного фінансування венчурної діяльності - Дюгованець, О.М. (Економiчний часопис-XXI, 2011)
У статті проаналізовано роль держави у сприянні ефективному розвитку венчурної діяльності у світі, розглянуто головні цілі, методи і моделі державного фінансування інноваційних підприємств, визначено основні інструменти комплексної венчурної державної підтримки. В статье проанализирована роль государства в содействии эффективному развитию венчурной деятельности в мире,рассмотрены главные цели,методы и модели государственного финансирования инновационных предприятий, определены основные инструменты комплексной венчурной государственной поддержки. In the article, the state role in assistance to effective development of venture activity in the world is analyzed, main objectives, methods and state financing models of the innovative enterprises are considered, the basic tools of complex venture state support are defined.