Явища антикультури як елемент заповнення сфери дозвілля городян Криму наприкінці ХІХ — на початку ХХ століття - Аверіна-Лугова, Д. (Краєзнавство, 2010)
У статті розглянуто комплекс явищ суспільного життя, які, входячи до сфери дозвілля городян Криму, справляли гостро негативний вплив на стан фізичного та психічного здоров’я міських жителів. Виокремлено такі складові антикультури, як алкоголізм, проституція, гра в азартні ігри, паління. В статье рассматривается комплекс явлений общественной жизни, которые, входя в сферу досуга горожан Крыма, оказывали резко негативное влияние на состояние физического и психического здоровья городских жителей. Выделены такие составные антикультуры, как алкоголизм, проституция, игра в азартные игры, курение. The article is devoted to the complex of the phenomena of public life, which entered into the sphere of leisure time of townspeople and carried out the negative influence on mental and physical health of city dwellers. Such elements of anticulture as alcoholism, prostitution, gambling, smoking are analyzed.