Увічнення історичних постатей та важливих подій у пам’ятниках Луцька - Бондаренко, Г.; Кузьмич, М. (Краєзнавство, 2010)
У статті представлено пам’ятники міста Луцька, які визначають його обличчя. Серед них є пам’ятники історії та культури видатним історичним особам. Частина з них – М. Грушевському, Т. Шевченку, О. Алмазову, М. Теодоровичу, воїнам-інтернаціоналістам, ліквідаторам і постраждалим на ЧАЕС та інші – з’явилася за останні 15 років. В статье представлены памятники города Луцка, которые определяют его лицо. Среди них есть памятники истории и культуры, выдающимся историческим личностям. Часть из них – М. Грушевскому, Т. Шевченко, А. Алмазову, Н. Теодоровичу, воинам-интернационалистам, ликвидаторам и потерпевшим на ЧАЭС и другие – появилась в последние 15 лет. The monuments of Lutsk, which determine its appearance, are described in the article. Monuments of prominent persons of history and culture are also among them. Part of them – namely to М. Hrushevsky , T. Shevchenko, O. Almazov, N. Teodorovych, warriors-internationalists, liquidators and victims of Chornobyl and others – appeared in the last 15 years.