Студентська молодь українських державних університетів: проблема виживання (1918–1920 рр.) - Завальнюк, О. (Краєзнавство, 2010)
На основі архівних і опублікованих джерел досліджується проблема матеріального становища і виживання студентів перших українських державних університетів – Київського і Кам’янець-Подільського. Спудеї жили і навчалися в умовах глибокої фінансово-економічної кризи, викликаної Першою світовою війною і воєнно-політичними подіями на території України у 1919-1920 рр. На архивных и опубликованных источниках исследуется проблема, связанная с материальным положением и выживанием студентов первых украинских государственных университетов – Киевского и Каменец-Подольского, живших и обучавшихся в условиях глубокого финансово-экономического кризиса, вызванного Первой мировой войной и военно-политическими событиями на территории Украины в 1919-1920 гг. On archival and published sources the problem related to the material condition and survival of students of the first Ukrainian state universities - Kyiv and Kamyanets-Podils’ky, who lived and studied in a deep economic crisis caused by World War I and the military-political developments in Ukraine in 1919-1920. – is examines.