Діяльність міжнародних організацій на Миколаївщині у 20-х рр. ХХ ст. - Михайловський, Т. (Краєзнавство, 2010)
Стаття розкриває діяльність міжнародних благодійних організацій (АРА, Джойнт, Місія Нансена та ін.) на теренах Миколаївщини у 1920-х роках. З’ясовується їхня роль у боротьбі з голодом 1921-1923 років, розбудові єврейських національних районів тощо. Статья раскрывает деятельность международных благотворительных организаций (АРА, Джойнт, Миссия Нансена и проч.) на территории Николаевщины в 1920-х годах. Выясняется их роль в борьбе с голодом 1921-1923 гг., развитии еврейских национальных районов и т.д. The article reveals the activities of international charitable organizations (APA, Joint, Nansen`s Mission and others) on the territory of Mykolayiv region in 1920. Their role in the struggle against famine in 1921-1923., the development of Jewish national regions is elucidated.