Ущільнення даних без втрат на основі перетворень - Майданюк, В.П.; Кириченко, О.В. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Зазначено, що мета використання перетворень в ущільненні даних - перетворення потоку вхідних подій до вигляду, що дозволяє використовувати простіші і ефективніші моделі. Фактично, вони перетворюють одні види надмірності в інші, простіше модельовані. До таких перетворень відносять і перетворення BWT (Burrows-Wheeler Transform), які розглянуто. A purpose of the use of transformations in the compression of information is transformation of stream of events of entrances to the kind, that allows to use more simple and more effective models. Actually, they convert one types of surplus in other, simpler designed. Before such transformations take transformation of BWT (Burrows-Wheeler Transform), which is examined in this work.