Дослідження розповсюдження лазерного випромінювання в атмосферному середовищі - Петрук, В.Г.; Кватернюк, С.М.; Васильківський, І.В.; Іванов, А.П.; Турчик, П.М. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Приведено результати дослідження процесів розповсюдження лазерного випромінювання в атмосферному середовищі, наведено математичні моделі взаємодії і характеру втрат випромінювання у повітряній атмосфері. Визначено оптимальні умови роботи систем атмосферного зв'язку.