Комп‘ютерні технології підвищення інформативності променевих методів візуалізації внутрішніх органів - Кожем'яко, В.П.; Свиридюк, В.З.; Олійниченко, Б.П. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Розглянуто питання підвищення інформативності цифрових зображень візуалізації внутрішніх органів, здійсненої за допомогою цілеспрямованого селективного перетворення окремих характеристик цифрових зображень шляхом підсилення або пригнічення сигналу від різних морфологічних структур за рахунок селекції електромагнітних хвиль певної частоти. Article is devoted to questions of increase of the information value the digital images of internal bodies. The effect of increase the diagnostic value the methods of visualization with the help of purposeful selective transformation of the separate characteristics the digital images is found out by amplification or oppression of a signal from different morphological structures at the expense of selection the electromagnetic waves of the certain frequency.