Моделювання режиму роботи лідара комбінаційного розсіяння випромінювання - Петрук, В.Г.; Васильківський, І.В.; Кватернюк, С.М. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Приведено принципи побудови лазерних локаторів (лідарів) на підставі комбінаційного розсіювання світлового випромінювання. Приведено результати математичного моделювання роботи лідара для зондування атмосферного середовища.