Аналіз експериментальних та теоретичних досліджень оптичної системи атомно-абсорбційного спектрофотометра - Лорія, М.Г. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2008)
Наведено результати експериментальних досліджень капілярного атомізатора атомно-абсорбційного спектрофотометра. Показано вплив температури нагріву атомізатора, напруги, струму живлення та електричного опору на максимальну інтенсивність поглинання атомарної хмаринки та часу досягнення цієї інтенсивності. Показано шляхи зменшення впливу цих факторів на роботу атомно-абсорбційного спектрофотометра. The results of experimental studies capillary are brought iheating an tomizator atomicspectrophotometer. Influence of the temperature is shown heating , voltages, current of power supply and electric resistance on maximal intensity of absorption an atomic moreover time of achievement this intensities. Way of reduction of influence of these factors is shown on work atomic-absorption spectrophotometer.