Математичне обгрунтування граничного ущільнення інформації в квантронних структурах некогерентних процесорів - Кожем'яко, В.П.; Сачанюк-Кавецька, Н.В.; Майданюк, В.П.; Кириченко, О.В. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Запропоновано основи теорії логіко-часових середовищ, в запропонованій інтерпретації теореми граничного ущільнення інформації, що базується на об'єктивних причинно-наслідкових зв'язках технологічних властивостей фізичного середовища, системному обгрунтуванні і математичних моделях ЛЧС, нових принципах запису і кодування, представлення, перетворення, передачі та обробки машинної інформації. In article bases of the theory of logikl-sentries of environments, in the offered interpretation of the theorem of limiting compression of the information that is based on causally-hereditary communications of technological properties of the physical environment, to a system substantiation and the mathematical models, new principles of record and coding, representation, transformation, transfers and processings of the machine information are offered.