Частотно-часовий аналіз вібросигналів з використанням вейвлет-перетворень - Кухарчук, В.В.; Кацив, С.Ш. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Розглянуто частотно-часову технологію вібродіагностування машин. Запропоновано використання для неї математичного апарату вейвлет-перетворень та проаналізовано його переваги. Наведено приклад дискретного вейвлет-перетворення довільного нестаціонарного сигналу та один з можливих алгоритмів його застосування. In the work the frequency-temporary technology diagnostics of vibration of machines is considered. Use for it of the mathematical device of wavelet-transformations is offered and its advantages are analyzed. The example of discrete wavelet-transformations of an any non-stationary signal and one from possible algorithms of its application is resulted.