Паралельне розв‘язання диференційних рівнянь за технікою оптичних цифрових обчислень - Заболотна, Н.І.; Шолота, В.В.; Дроненко, О.В.; Вітюк, В.В. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Запропоновано застосування блочних паралельних алгоритмів та структур на їх основі для розв'язання диференційних рівнянь з частинними похідними за технікою оптичних цифрових обчислень. Диференційне рівняння зведено до матричного рівняння з блочними матрицями та оцінено час обернення матриці коефіцієнтів на структурі паралельного оптоелектронного спецпроцесора. Application of block parallel algorithms and structures on their basis for partial differential equations computing according to the technique of optical digital calculations is offered. The differential equation was reduced to matrix equation with block matrices and the time estimation of coefficient matrix inversion on the structure of parallel specially designed processor was performed.