Визначення статичної характеристики ємнісних датчиків рівня з перпендикулярними дисковим та циліндричним електродами - Базіло, К.В. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Розглянуто проблеми ємнісних датчиків рівня. Розроблено методику розрахунку початкової ємності датчика з перпендикулярними дисковим та циліндричним електродами. Одержано функціональну залежність ємності датчика від рівня рідини. The article is devoted to the problems of condensing sensors. The method of calculating of the elementary capacity of the sensor with perpendicular disc and cylindrical electrodes was made. The functional dependence of the capacity of the sensor from the liquid level was get too.