Спектроскопічний метод оцінювання субкон’юнктивного судинного русла ока - Павлов, С.В.; Колісник, П.Ф.; Рожман, А.О.; Мартинюк, В.Д. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Розглянуто питання застосування оптико-електронних систем для аналізу мікроциркуляції кон'юнктиви ока, а також питання практичної реалізації оптико-електронної інформаційної системи для дослідження стану мікроциркуляціі кон'юнктиви ока, що надає нові можливості діагностики різноманітних захворювань, які супроводжуються порушенням мікроциркуляції. This article is devoted the questions of research of application of the optical-electronic systems for the analysis of microcirculation of conjunctiva of eye. The also considered question of practical realization of the optical-electronic informative system is for research of the state of microcirculation of conjunctiva of eye, which gives new possibilities of diagnostics of various diseases which are accompanied violation of microcirculation.