Про один підхід оцінки пропускної здатності ланки мультисервісних мереж зв’язку - Мамєдов, Г.А.; Ібрагімов, Б.Г. (Оптико-електронні інформаційно-енергетичні технології, 2009)
Розглянуто питання оцінки пропускної здатності ланки мультисервісних мереж зв'язку, створених абонентськими мережними терміналами багатофункціонального типу. Досліджено ефективності функціонування системи передачі неоднорідного трафіку, на основі яких створено модель ланки мультисервісних мереж зв'язку. Одержано аналітичні вирази, які дозволяють оцінити ступінь нереалізованості досяжних пропускних здатностей термінального обладнання мультисервісних мереж зв'язку.