Українські національні організації Таврійської губернії у політичному протистоянні жовтня–листопада 1917 р. - Вінцковський, Т. (Краєзнавство, 2011)
У запропонованій статті розглядається участь українських національних громадсько-політичних та військових організацій Таврійської губернії в переформатуванні місцевої влади протягом жовтня-листопада 1917 р., що стало наслідком як падіння Тимчасового уряду Росії, так і, хоча й меншою мірою, проголошення Української Народної Республіки, до території якої включалася частина цієї адміністративної одиниці. В предложенной статье рассматривается участие украинских национальных общественно-политических и военных организаций Таврической губернии в переформатировании местной власти на протяжении октября-ноября 1917 г., что стало следствием как низложения Временного правительства России, так и, хоть и в меньшей степени, провозглашения Украинской Народной Республики, в состав которой входила часть этой административной единицы. The article examined the participation of Ukrainian national socio-political and military organizations in the province Tavriys’ka reformatting local authorities during October-November 1917, which was a result of the fall of the Provisional Government of Russia and, although to a lesser extent, the declaration of the Ukrainian National Republic, to was included in which part of this entity.