Визначення взаємозвязку між продуктивністю екскаваторних комплексів та автосамоскидів на родовищах фосфоритів в Україні - Бардась, О.В. (Економічний вісник Національного гірничого університету, 2009)
Стаття розглядає проблему відтворення та переозброєння основного фонду кар’рного автогосподарства. Розглядаються основні питання планування продуктивності екскаваторно-автомобільних комплексів. Встановлено залежність змінної продуктивності автосамоскидів та екскаваторів від їх кількості. Запропоновані методи підвищення продуктивності роботи кар’єрного автогосподарства. The problem of the capital assets recreation’s of the quarry auto economy is considered. The basic questions of planning excavator - motor-car complexes and optimization of the motor-car park are examined. Dependences of the variable productivity of motor-car complexes on their number are defined. The methods of the productivity increase of work of auto economy of quarry are proposed.