Дослідження трансформації економічних систем з метою формування внутрішнього механізму господарювання виробничих промислових підприємств - Метеленко, Н.Г. (Економічний вісник Національного гірничого університету, 2009)
Обґрунтована необхідність удосконалення поняття „виробничо-економічні відносини”, які є складовою господарського механізму промислового виробничого підприємства як підсистеми економічної системи господарювання. Досліджено функціональні види економічних систем з погляду форм власності на економічні ресурси та результати господарської діяльності; господарського механізму; економічних зв’язків між суб’єктами господарювання. The necessity of improvement of concept „productive and economic relations” which are a component of an economic mechanism of the industrial industrial enterprise as subsystems of economic system of managing have been grounded. Functional kinds of economic systems from the point of view of patterns of ownership on economic resources and results of economic activities; an economic mechanism; economic relations between subjects of managing have been researched.