Вплив станового чинника на діяльність українських земств в останній чверті ХІХ ст. - Обметко, О. (Краєзнавство, 2011)
У статті висвітлено проблему національно-станового представництва депутатів у земських установах України. Проаналізовано основні тенденції формування губернських і повітових управ. В статье освещено проблему сословно-национального представительства депутатов в земских учреждениях Украины. Дан анализ основных тенденций формирования губернских и уездных управ. The article describes a problem of the national-class representation of the deputies in the zemstvo-institutions of Ukraine The analysis was made for major trends of regional and district administrations establishment.