Регіональні джерела літературної біографіки (на прикладі Великої Волині – Житомирщини) - Рева, Л. (Краєзнавство, 2011)
У статті автор зосереджує свою увагу на системі джерел літературної біографіки: творах письменника та літератури про нього, ролі обласної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича, Житомирського науково-краєзнавчого товариства дослідників Волині, Житомирського педагогічного університету імені Івана Франка, музеїв, архівів, збірників. В статье на историческом фоне, исследуя биографии самых известных литературоведов-житомирян, автор сосредотачивает свое внимание на системе источников литературной биографики: произведениях писателя и литературы о нем, роли областной научной библиотеки им. О. Ольжича, Житомирского научно-краеведческого общества исследователей Волыни, Житомирского педагогического университета имени Ивана Франко, музеев, архивов, сборников. In article by Reva Larysa “ The regional sources of the literature’s biographika (for the example by Great Volyn’ ”, into historical phone, stoping for the biography most famouse writers and literature mans by Great Volyn’, author concentrate her attention for the biographic sources and role of individual information centres – the regional scientific library by O. Oi’zhych, Zytomir’s scientific and marginal society of investigators by Volyn’, Zytomir’s pedagogical university by Ivan Franko, museums, archives, magazines.