Адаптація сільських мігрантів до умов життя в Харкові (1950-1980-і роки ) - Іванов, С. (Краєзнавство, 2011)
Стаття присвячена особливостям адаптації мешканців села до міського середовища. На конкретному архівному матеріалі та опублікованих документах, а також використовуючи компаративний та наративний засоби, показано особливості адаптації сільської молоді на виробництві та в навчальних закладах. Розглянуто вплив адаптації на формування і стабільність робітничих кадрів на підприємствах міста, особливості адаптації студентської молоді. Статья посвящена особенностям адаптации жителей села к городским условиям. На конкретном архивном материале и опубликованных документах, а также используя компаративный и нарративный приемы, показаны особенности адаптации сельской молодежи на производстве и в учебных заведениях. Рассмотрено влияние адаптации на формирование и стабильность рабочих кадров на предприятиях города, особенности адаптации студенческой молодежи. The article is devoted to the peculiarities of adaptation of rural inhabitants to urban conditions. Peculiarities of rural youth adaptation at plants and educational establishments have been shown using both specific archive material and the documents published, comparative and narrative means also being used. Influence of adaptation on formation and stability of working staff at city enterprises, peculiarities of student youth adaptation are also discussed.