Культурна спадщина у формуванні історичної пам’яті: події 1941-1942 рр. в пам’ятках - Денисенко, Г. (Краєзнавство, 2011)
Висвітлена роль і значення культурної спадщини у формуванні історичної пам’яті. Досліджуються події початкового періоду Великої вітчизняної війни Радянського Союзу 1941-1945 рр. і їх відображення в пам’ятках. Аналізуються нерухомі історико-культурні об’єкти і їх роль у формуванні меморіального простору. Освещается роль и значение культурного наследия в формировании исторической памяти. Рассматриваются события начального периода Великой Отечественной войны Советского Союза 1941-1945 гг. и их отражение в памятниках. Анализируются недвижимые историко-культурные объекты и их роль в формировании мемориального пространства. The role and significance of the cultural heritage in the formation of the historical memory is illuminated in this article. The events of the beginning of The Great Patriotic war of the Soviet Union 1941-1945 years and their perpetuating in the monuments are revealed. The immovable historical and cultural objects and their role in the formation of the memorial space are analysed.