Утворення Донецької області та її адміністративно-територіальний устрій (1932 – червень 1941 рр.) - Шабельніков, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті досліджується процес утворення і функціонування Донецької області як одного із економічно розвинених регіонів України, її особливості, зміна внутрішнього територіального поділу і місцевої системи управління у 1932-1941 роках. В статье исследуется процесс создания и функционирования Донецкой области как одного из экономически развитых регионов Украины, ее особенности, изменение внутреннего территориального деления и местной системы управления в 1932-1941 годах. Process of creation and functioning of Donetsk area as one of leading economically developed of Ukraine, its features, change of internal territorial division and local administrative-control system in 1932-1941 are highlighted in the article.