Події на Станіславщині в перші дні німецько-радянської війни - Андрухів, І. (Краєзнавство, 2011)
У статті висвітлено події на території Станіславської (з 1962 р. – Івано-Франківської) області в перші дні після початку німецько-радянської війни; показано дії обласних органів влади та військових з організації опору агресору; проаналізовано ставлення до воюючих сторін місцевого населення та підпільних станиць ОУН і їх наслідки. В статье освещены события на территории Станиславской (с 1962 г. – Ивано-Франковской) области в первые дни после начала германо-советской войны; показаны действия областных органов власти и военных организаций сопротивления агрессору; проанализированы отношения к противоборствующим сторонам местного населения и подпольных станиц ОУН, а также их последствия. This article reviews the events in Stanislav (since 1962 - Ivano-Frankivsk) region in the beginning of the German-Soviet War, shows the resistance of local authority and military organization to the aggressor and analyzes the attitude to the warring parties of the local population and underground stations of OUN and their consequences.