Евакуація об ’єктів важкої індустрії України в 1941 році: стратегія, перебіг та перспективні наслідки - Вєтров, І. (Краєзнавство, 2011)
Розглядаються питання, пов'язані з евакуацію об’єктів важкої індустрії республіки на початку війни, труднощі та прорахунки у цій роботі та її наслідки для економіки України. Рассматриваются вопросы, связанные с эвакуацией объектов тяжелой индустрии республики в начале войны, трудности и просчёты в этой работе и её последствия для экономики Украины. Article discusses the questions, connected with evacuation of the objects of heavy industry of the republic in the beginning of war, difficulties and mismanagement in this field and its consequences for the Ukrainian economy.