Краєзнавство і освіта: витоки і перспективи співбуття - Маньковська, Р. (Краєзнавство, 2011)
У статті розглядається взаємозв’язок освітнього процесу з краєзнавчими знаннями, підкреслюється пізнавально-виховний потенціал дослідження рідного краю. В історичній ретроспективі прослідковано процес становлення і розвитку освітянського краєзнавства наприкінці ХІХ – поч. ХХІ ст. в Україні. В статье рассматривается взаимосвязь образовательного процесса с краеведением, подчеркивается познавательно-воспитательный потенциал изучения родной земли. В исторической ретроспективе прослеживается процесс совместного становления и развития образования и краеведения в конце ХІХ – начале ХХІ в. в Украине. The article tells about connection between educational process and ethnography knowledge; rich reserve of native country exploration is mentioned herein. The historical process of beginning and development of educational ethnography at the end of 19-th – beginning of 21-th century in Ukraine is described.