Роль історичного краєзнавства у патріотичному вихованні студентів - Латишева, Л. (Краєзнавство, 2011)
У статті йдеться про значення курсу «Історичне краєзнавство» у вищих навчальних закладах для виховання національної свідомості і патріотизму студентської молоді. Узагальнений досвід викладання цього спецкурсу в Одеській державній академії будівництва та архітектури (ОДАБА). В статье идет речь о значении курса «Историческое краеведение» в высших учебных заведениях для воспитания национального сознания и патриотизма. Обобщен опыт преподавания этого спецкурса в Одесской государственной академии строительства и архитектуры (ОГАСА). In this article there is the value of studying of a course “Historical study of local lore” in higher educational institutes in education of national consciousness and patriotism at student youth is visible. The experience of teaching of this special course on OSABA is generalized.