Теоретичні та методологічні проблеми історичного краєзнавства - Бондаренко, Г. (Краєзнавство, 2011)
У статті характеризується сучасне становище в теорії та методології історичного краєзнавства, висвітлюються проблеми використання різних підходів до регіональної історії та мікроісторії. Акцентується на нових методологіях, що є в основі дослідницької діяльності та використовують усну народну історію та історію повсякдення. В статье характеризируется современное состояние в теории и методологии исторического краеведения, освещаются проблемы использования разных подходов к региональной истории и микроистории. Акцентируется на новых методологиях, которые лежат в основе исследовательской деятельности, используют устную народную историю и историю повседневности. The article characterized the current state of the theory and methodology of historical ethnography, highlights the problem of using different approaches to regional history and micro-history. Focuses on new methodologies that underpin the research activities using the oral folk history and the history of everyday life.