Забутий подвижник освітянського краєзнавства: Олексій Деревицький - Непомнящий, А. (Краєзнавство, 2011)
На основі архівних матеріалів Санкт-Петербурга, Києва, Сімферополя, Москви, Ялти відтворений внесок у розвиток кримознавства видатного українського історика Олексія Деревицького. Висвітлено найменш досліджений – кримський період життя вченого. На основе архивных материалов Санкт-Петербурга, Киева, Симферополя, Москвы, Ялты воссоздан вклад в развитие крымоведения крупного украинского историка Алексея Деревицкого. Освещен наименее исследованный – крымский период жизни ученого. On the basis of archival material of St. Petersburg, Kyiv, Simferopol, Moscow, Yalta contribution to the development of Crimean studies of prominent Ukrainian historian Oleksiy Derevytskyi was restored. The most undeveloped, Crimean period of the scientist’s life was elucidated.