Інтегрування етнокультурних цінностей у краєзнавчу роботу дошкільних навчальних закладів (на прикладі гуцульського етнорегіону) - Лаппо, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті доводиться доцільність активного залучення етнокультурних цінностей в краєзнавчу роботу вітчизняних ДНЗ. Окрім теоретичного обґрунтування автор знайомить з програмою формування у старших дошкільників ціннісного ставлення до рідного краю в умовах ДНЗ гуцульського етнорегіону. В статье указано на целесообразность активного включения этнокультурных ценностей в краеведческую роботу отечественных ДУЗ. Кроме теоретического обоснования автор знакомит с программой формирования у старших дошкольников ценностного отношения к родному краю в условиях ДУЗ гуцульского этнорегиона. Article research of formation in the senior children of preschool age of the value-oriented attitude to native land. It has been well-grounded in theory and program of the formation of value-oriented attitude to native land in conditions of children’s educational institutions of Hutsul ethnic region.