Вітчизняне краєзнавство: стратегічні орієнтири сучасної освітньої парадигми - Кремень, В. (Краєзнавство, 2011)
У статті проаналізовано стан розвитку вітчизняного краєзнавства; розкрито змістові характеристики сучасної краєзнавчої освіти. Теоретично обґрунтовано прогностичні інтеграційні, теоретико-методологічні, координаційні тенденції подальшої розбудови й удосконалення краєзнавчої освіти в умовах інформаційної соціокультурної дійсності. В статье дан анализ состояния развития отечественного краеведения; раскрыты содержательные характеристики современного краеведческого образования. Теоретически обоснованы прогностические интеграционные, теоретико-методологические, координационные тенденции дальнейшего развития и усовершенствования краеведческого образования в условиях информационной социокультурной действительности. The article analyzes the state of development of domestic local history, revealed substantial features of modern local history education. Theoretically grounded predictors of integration, theoretical, methodological, coordinating tendencies of further development and improvement of education in local history information of socio-cultural reality.