Формування нормативно-правової бази діяльності музеїв при навчальних закладах України - Гайда, Л. (Краєзнавство, 2011)
У статті розглядається процес формування нормативної бази діяльності музеїв при навчальних закладах України. На основі аналізу змісту документів, що встановлюють правовий статус, представлено їх місце і роль у системі освітянського краєзнавства на різних історичних етапах. В статье рассматривается процесс формирования нормативной базы деятельности музеев при учебных заведениях Украины. На основе анализа содержания документов, которые устанавливают правовой статус, представлено их место и роль в системе просветительского краеведения на разных исторических этапах. In the article the process of forming of normative base of activity of museums is examined at educational establishments of Ukraine. On the basis of analysis of maintenance of documents which set legal status, their place and role is presented in the system of elucidative study of a particular region on the different historical stages.