Кримські татари – випускники Новоросійського (Одеського) університету та їх доля - Урсу, Д.; Вінцковський, Т. (Краєзнавство, 2011)
У пропонованій статті аналізується зв’язок представників кримськотатарського народу з Новоросійським (Одеським) університетом на початку ХХ ст. та висвітлюється доля п’ятьох випускників даного навчального закладу в період комуністичної модернізації суспільства. В предлагаемой статье анализируется связь представителей крымско-татарского народа с Новороссийским (Одесским) университетом в начале ХХ в. и освещается судьба пятерых выпускников данного учебного заведения в период коммунистической модернизации общества. In the proposed article analyzes the relationship of the Crimean Tatar people of Newrussia (Odessa) University in the early twentieth century. and highlights the fate of fi ve graduates of this school during the communist society modernization.